lørdag den 25. februar 2012

Styrke ligger i opfattelse og accept

Vi har alle en styrke i os. Men ikke alle vælger at gøre brug af den - eller de ved ikke, at den er der. Som jeg har nævnt flere gange, skal man se sig selv som en overlever og ikke et offer.

Der findes ingen magisk løsning på, at få den styrke frem. Den må komme af sig selv. Ligesom hvis man altid har været bange for højder, og man så endelig finder styrken og modet til at prøve det Gyldne Tårn.

At holde noget for sig selv, er ikke at være stærk. At smile når man vil græde, er ikke styrke. Mange har den tanke, at de må lade vær med at fortællle om deres problemer, og være stærke for andre. Men de fleste kan godt fornemme, at der er noget galt. Det skader mere end man gavner.

Man må acceptere, at man ikke kan være stærk hele tiden. Det kan ingen. Alle bryder på et tidspunkt sammen, og har de gemt længe på det som går dem på, bliver det et meget voldsomt sammenbrud; som dem, der ender med at blive stofmisbrugere, alkoholiker, kriminelle eller deprimerede mennesker, som ingen kan komme til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar