torsdag den 10. maj 2012

Man skal tage pauser

Ligemeget hvad man har været udat for, er det lige så vigtigt at holde en pause fra hændelsen, som at komme ud med sine tanker.

I et godt stykke tid har det hele ikke rigtig gået mig så meget på, og det var rart at have så lang en periode, hvor jeg nærmest ikke tænkte over det. Man føler sig normal og stærk. Det er også den perfekte mulighed for, at finde sig selv igen. Man kan hurtigt komme til at gøre det til hele ens identitet. Du kan glemme dig selv, dine kvaliteter og hvor dejligt det er at sommeren endelig er kommet. Jeg har i hvert fald nydt vejret og friheden!

Det er jo også snart badesæson, og hvor overfladisk og plat det endelig lyder, så har det været en god hjælp at gøre noget for mig selv. Det kan give selvtillid og man føler, at man bruger sin tid på noget hyggeligt og rart. I stedet for at skulle se på sine indvendige sår og ar hele tiden.

Man skal give sig tid til at gøre noget for sig selv. Et godt eksempel er dem der som barn blev mobbet, kaldt grimme og "jo, du da flink nok, men.. hvor ser du kikset ud!" For den der med, at de bare er misundelige, er lige så nyttigt som et par høje hæle på en vandretur. Den kan også få en til at føle, at folk tror man er dum.
Nåh ja, selvfølgelig er det fordi de andre drenge var misundelige på mine skæve fingre, briller og 170 cm. Helt vildt. For det er alle drenges største ønske at få skåret 15 cm af og skulle rende rundt med hinkesten i ansigtet.

Udover den slags mennesker kan blive følelsesmæssige vrag, som gemmer sig i for store t-shirts eller en fanatisk besættelse af "det er kun indre skønhed som tæller", imens de råber og sviner alle til som giver 700 kroner for en t-shirt.
Anyways, back to topic.. Man skal vende sine svagheder til sine styrker. Udover man giver dem en lærestreg, så lærer du at være solidarisk med mange flere typer mennesker. Efter alt du har været igennem, så fortjener du - det bedste ord jeg kender for det - er "flaunt". Du får ikke særlig mange til at tro du er kommet videre, hvis du stadig gemmer dig på dit værelse, og kun kommer ud for at købe kattemad, med uglet, fedtet hår og en t-shirt der er 3 numre for stor. Hvis folk ikke tror du er kommet videre, vil du også få svært ved selv at tro det. De vil stadig behandle dig som et offer, tage unødvendige hensyn, etc.

Ingen siger, at du skal farve dit hår blond, vise dig halvnøgen og sørge for at veje 15 kilo for lidt. Men du må gerne 'flaunt'. Vise dig selv som den du er, og være stolt af det. Du er ikke "hende der som alle synes er grim", eller "ham den sære med gameboyspillene". Man skal aldrig underlægge sig andres forventinger og definationer af en. Du bliver ikke selv glad af det i længden.

Sommeren er en dejlig mulighed for, at vise du har en smuk figur, at du selvbevidst og modig og ikke skammer dig. Udforsk dig selv, når din hjerne tage fri fra traumerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar