onsdag den 26. marts 2014

Besat af renlighed - tænder

Jeg aner virkelig ikke, hvad man kan kalde det.. Skade på grund af traumatisk.. negative erindringer der fører til.. øh.. besat renlighed af munden?

Der er nok ikke noget ord for det. Men det jeg tit hører, er at folk bliver 'besatte' af renligheden af deres mund. At man tager sæbe på fingrene, og skrubber tænderne med det for eksempel.

Jeg har haft en ret unormal besættelse af tænder. Normalt børstede jeg tænder 4-5 gange om dagen, og jeg kan kæde det sammen med overgrebene. Jeg føler mig beskidt og vammel i munden.
Jeg får en følelse af, at min mund er så ulækker, at mit tandkød ætser væk af urenligheder. Det er måske et sjældent tilfælde?
Jeg vil meget gerne have kommentarer på, hvordan I har haft det med tandbørstning, hvis I har været udsat for seksuelle overgreb.

Helt konkret er min skade, at jeg har børstet tænder for tit. Det er en permanent skade i tandkødet. Heldigvis har jeg gået til tandlægen tidligt, så jeg ikke når at få problemer med det, hvis bare jeg følger deres vejledning.


Når jeg tænker over det, er det faktisk ret vildt.. Jeg har følt mig så ulækker, at jeg har skrubbet stykker af tandkød væk og spyttet ud. Godt nok over længere tid. Men når jeg sidder og læser mine tanker igennem, er det ikke så underligt. Munden er et meget personligt og intimt sted. Der skal ikke meget til, før jeg føler en klam og ubehagelig fornemmelse i munden; den minder mig om min krænker. For at tage afstand fra overgrebene, har jeg faktisk en nogle ritualer, nu jeg tænker over det:
Skifte sengentøj mindst 3 gange om ugen
Bad med grov svamp 5 gange om ugen (det giver hudirritation)
Huden skal føles frisk; altså exfoliers, renses og vaskes så det hele er rent

Jeg tror noget af det også skyldes, at jeg var i de omgivelser jeg var i. Beskidte, små lejligheder hvor folk røg og så fjernsyn. Det hele var generelt indelukket og klamt.

Men nu har jeg altså været til tandlægen. Jeg har tandkødsskader som følge af, hvordan jeg børster mine tænder. Jeg har været ret hysterisk med det hele, og børstet ret hårdt og flere gange om dagen.
Nu har jeg så købt en elektrisk tandbørste. På den måde burde jeg ikke få flere tandkødsskader, hvilket jeg kan høre mere om i juli måned.

Det er dog ikke noget, som jeg tænker lyder så mærkeligt. Imod ens vilje, er man blevet kysset og berørt på læberne.. Er en hård tandbørstning så ikke det mest naturlige?


Indtil min næste kontrol af tænderne, vil jeg så ofte så muligt skrive om, hvordan jeg håndterer ikke at børste tænder 4-5 gange dagligt, hvordan jeg kan abstrahere fra 'klamheden' og så videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar