mandag den 29. april 2013

Ar og behandlinger

Jeg spurgte faktisk engang på et par apoteker, hvad de havde imod ar. De spurgte hvilke slags og jeg svarede bare "snit".. Ikke nogen grund til, at gå i detaljer med hvilke slags. Om det er en kirurg eller mig selv der har gjort det, er vel også irrelevant lige der. Men jeg fik ikke noget brugbart svar.
Et typisk foreslag vil nok være: "Dæk det med makeup." Det er der dog flere problemer ved. For det første er det kun en midlertidig løsning. For det andet, så er det en dyrere løsning. For det tredje, så - alt efter hvor det sidder - tværer det ud, eller man vil slet ikke kunne få det på.
Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at eksperimentere med, at lægge makeup på min egen ryg... Hvis det er på håndledet, så tværer det nemt ud og bruger man ikke makeup normalt i ansigtet, kan det se ret unaturligt ud.

Nu har jeg de sidste år været igennem alt, hvad jeg kan komme i tanke om. Folk har det sikkert forskelligt og mange foretrækker nok noget andet, men det er bare mine egne erfaringer.

Cremer
Personligt har jeg ikke selv oplevet en, som virkede optimalt. De fleste af dem forværrede faktisk min eksem, og så er der jo lige det med, at man også skal huske det.. Cremer er ofte også ret dyre. Specielt, hvis det skal være uden parfume eller til sart hud.

Mepiform silikoneplastre
De dyreste koster mellem 525 og 575 kroner. De billigste kunne man få for 89, og jeg ville absolut ikke smide så mange penge efter noget, som måske ikke virkede. Så jeg startede med de billige. De reklamerer blandt andet med: Ingen hudreaktioner, intet der klæber og at det kan tages af og på, uden at klæbeevnen mindskes. Jeg prøver virkelig ikke at bande, da jeg synes det virker useriøst. Så det nøjes jeg med at gøre for mig selv, og springer direkte til problemerne:

1. Det sidder på ingen måde ordentligt fast, og former sig ikke efter arrene, som de også skriver.
2. Plastrene kan IKKE flyttes, uden at klæbeevnen går tabt.
3. Efter 2-3 dage begyndte de at sidde meget løst.
4. Jeg fik noget der bedst kan sammenlignes med loppebid eller myggestik.
5. Prisen. Hvis det skulle fungere optimalt, så skulle man skifte plastrene ud min. hver anden eller tredje dag. 89 kroner hver eneste gang... Der må findes bedre løsninger.

Silikonegel
Jeg kan faktisk ikke sige så meget om det endnu. Jeg har brugt det i en måned, og jeg kan ikke se en så stor forskel. Men tror da der er en. (Jeg har desværre ikke taget nogle billeder, fra før jeg gik i gang.)
Silikonegel er også ret dyrt, og så er det ret belastende at få til at tørre.. Har man kun små ar, skal man dog ikke bruge så meget. Jeg vil dog fortsætte med det, da jeg ikke får nogle irriterende udslæt af det.

Laserbehandling
Det er nok uden tvivl noget af det mest effektive. Men her snakker vi også en ret høj pris - vil man læse mere om det, bør man tjekke på en læges hjemmeside.

Tatoveringer (min foretrukne)
Det er tydeligvis ikke en løsning for hvem som helst. Der er nogle ting, som man skal tænke over:
1. Om man overhovedet vil have tatoveringer.
2. Hvordan ens ar ser ud og hvor gamle de er. Hvis du har ar som buler meget ud, så er tatoveringer ikke den rigtige løsning.. Du bør blødgøre og mindske dem først.
3. Der skal cirka gå 2-3 år, før du kan få tatoveret et ar så det ser ordentligt ud.
- Og selvfølgelig de generelle overvejelser ved en tatovering.

Hvis du vil have skjult dine ar med tatoveringer, fordi du ikke kan lide at se på dem, bør du også være meget velovervejet med din tatovering. Ikke nok med du kan ende med en tatovering du ikke kan lide, men du ved også stadig, at der er ar under og hvorfor/hvordan de kom der.


Uanset hvad man gør, så er de der jo stadig på en eller anden måde. Måske kan de ikke ses mere, men du ved de har været der. Ved en tatovering skal du også overveje de samtaler, som du vil have med fremmede og hvad de vil spørge om:
Hvorfor fik du lavet den? "For at gemme over nogle ar" vil uden tvivl skabe flere spørgsmål. - Og hvor meget du end er kommet dig over noget, så kan man blive træt af at skulle vende tilbage til det hver eneste gang du møder en ny person. Nogle gange vil jeg i hvert fald gerne bare være mig, og ikke "ham der kradsede sin hud af i en psykose" eller "ham der blev voldtaget som barn".


"Jamen, når du så bliver gammel bliver dine tatoveringer grimme og du er helt rynket!"
Ja, og så kan jeg lege "gæt en tatovering" med de andre på plejehjemmet, haha.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar